Springfield XD Forum banner

XDM Zabezpieczenie chwytu Usuń/Zdalne/Wyłącz?

16K views 31 replies 19 participants last post by  lindell.gerald  
#1 ·
Mówiąc krótko, mam XDM, którą uwielbiam i dobrze strzelam... z wyjątkiem bezpiecznika chwytu.

Z jakiegoś powodu moja dłoń i XD/XDM nie wydają się dobrze dogadywać w tym obszarze. Szukałem sposobów na wyłączenie bezpiecznika chwytu, ale nie znalazłem żadnego, który by mi odpowiadał, więc chcę uzyskać kilka sugestii.

Zablokowanie bezpiecznika (nie chcę wiercić w niczym)
Chwyt na rynku wtórnym (podoba mi się obecny chwyt, więc nie chcę go modyfikować)

#12 ·
Niektóre z nich mają coś, co nazywają wybrzuszeniem pamięci, podobnym do tych używanych w 1911 i może wystawać nieco dalej. Musiałem nieco wyregulować ten w moim XDM, ponieważ lekko haczył po zamontowaniu spustu prp. Jeśli zdejmie się zamek, należy przywrócić dźwignię demontażu do pozycji złożonej, można spojrzeć w dół z tyłu, podczas gdy obsługuje się spust i zobaczyć, ile luzu jest między krawędzią bezpiecznika chwytu a zaczepem, trzymając go i obsługując spust. Jeśli twój jest bardzo blisko, być może trzeba będzie usunąć trochę materiału z dołu zaczepu. Mój ma prześwit prawdopodobnie 0,030, gdy trzymam go normalnie.

#16 ·
Żeby nie przedłużać, mam XDM, którą uwielbiam i dobrze strzelam.....z wyjątkiem bezpiecznika chwytowego

Z jakiegoś powodu moja ręka i XD/XDM nie wydają się dobrze dogadywać w tym obszarze. Szukałem sposobów na wyłączenie bezpiecznika chwytowego, ale nie znalazłem żadnego, który by mi odpowiadał, więc chcę uzyskać kilka sugestii

Zablokowanie bezpiecznika (tak naprawdę nie chcę nic wiercić)
Chwyt z rynku wtórnego (podoba mi się chwyt taki, jaki jest, więc tak naprawdę nie chcę go modyfikować)
Zmierzacie w złym kierunku... Zamiast celowo wyłączać lub omijać wbudowany bezpiecznik chwytowy w swojej broni palnej, powinieneś po prostu kupić inną broń palną. Do wiadomości: zmodyfikowanej broni palnej nie można odsprzedać. W przypadku Springfield XD (XD/XDM/XD Sub Compact) bezpiecznik chwytowy jest również częścią demontażu broni - aby zdemontować broń i wyjąć zamek, musisz aktywować bezpiecznik chwytowy. Musisz również aktywować bezpiecznik chwytowy, aby załadować nabój.

Wyłączenie bezpiecznika to zły pomysł - nie tylko majstrujesz przy inżynierii i podstawowej konstrukcji, ale także unieważniasz wszelką gwarancję i prawdopodobnie ingerujesz w niektóre przepisy federalne - naprawdę nie powinieneś się bawić, ponieważ niektóre modyfikacje są całkowicie nielegalne - również - zabawa z bezpiecznikiem może zmienić broń palną i możesz nieumyślnie doprowadzić do tego, że twoja broń stanie się w pełni automatyczną bronią palną.

Najlepsza rada: Nie rób tego... kup coś innego.

#18 ·
Jesteś na złej drodze... Zamiast celowo wyłączać lub omijać wbudowane zabezpieczenie chwytu w swojej broni palnej, powinieneś po prostu kupić inną broń palną. Do wiadomości: zmodyfikowanej broni palnej nie można odsprzedać. W przypadku Springfield XD (XD/XDM/XD Sub Compact) zabezpieczenie chwytu jest również częścią demontażu broni -- aby zdemontować broń i wyjąć zamek, musisz aktywować zabezpieczenie chwytu. Musisz również aktywować zabezpieczenie chwytu, aby załadować nabój.

Wyłączenie zabezpieczenia to zły pomysł -- nie tylko majstrujesz przy inżynierii i podstawowej konstrukcji, ale także tracisz wszelką gwarancję i prawdopodobnie ingerujesz w niektóre przepisy federalne -- naprawdę nie powinieneś się bawić, ponieważ niektóre modyfikacje są całkowicie nielegalne -- również -- zabawa z zabezpieczeniem może zmienić broń palną i możesz nieumyślnie doprowadzić do tego, że twoja broń stanie się w pełni automatyczną bronią palną.

Najlepsza rada: Nie rób tego... kup coś innego.
Zgadzam się, wystrzeliłem wiele nabojów podczas treningu i testów na czas i NIGDY nie miałem problemu z Xd. Absolutnie nie rozumiem, jak można mieć odpowiedni chwyt i żeby to nie działało.

#20 ·
Istnieją dziesiątki stron na Facebooku, które służą tylko do wyśmiewania właścicieli XD. I ten post jest DOKŁADNIE powodem.

Nie wyłączasz żadnych wbudowanych zabezpieczeń w pistolecie. Z jakiegoś powodu. Możesz kupić i zainstalować przedłużone zabezpieczenie chwytu. A jeśli ten pistolet Ci nie odpowiada, sprzedaj go i kup coś innego.

Nigdy nie wyłączaj wbudowanego zabezpieczenia broni. Kręci głową. Te pistolety to jednostrzałowe, w pełni napięte iglice. Zabezpieczenie chwytu jest tam z bardzo ważnego powodu.

#22 ·
... Nie dezaktywujesz żadnych wbudowanych zabezpieczeń w pistolecie. Z jakiegoś powodu. Możesz kupić i zainstalować przedłużone zabezpieczenie chwytu. Lub jeśli ten pistolet Ci nie odpowiada, sprzedaj go i kup coś innego.

Nigdy nie wyłączaj wbudowanego zabezpieczenia broni. Kręci głową...
Powiedz to wszystkim facetom z 1911, którzy usuwają wszystkie dodatkowe elementy zabezpieczające serii 80.

#25 ·
Seria 80 - Broń z serii 70 jest już bezpieczna. Usunięcie dodatkowych komponentów serii 80, aby zasadniczo przywrócić broń do serii 70, jest w porządku.

Hi Power - Usunięcie zbędnych zabezpieczeń odłączających magazynek jest w porządku.

Platforma XD nie ma dodatkowych zabezpieczeń, które można bezpiecznie usunąć. Nie posiada zabezpieczenia odłączającego magazynek.

#27 ·
Seria 80 - Broń serii 70 jest już bezpieczna. Usunięcie dodatkowych komponentów serii 80, aby zasadniczo przywrócić broń do serii 70, jest w porządku.

Hi Power - Usunięcie zbędnych zabezpieczeń odłączających magazynek jest w porządku.

Platforma XD nie ma dodatkowych zabezpieczeń, które można bezpiecznie usunąć. Nie ma zabezpieczenia odłączającego magazynek.
Wyłączenie zabezpieczenia chwytu w XD sprawia, że jest ono prawie tak samo bezpieczne jak Glock.

#26 ·
Lubię bezpieczniki chwytowe i trenuję z nimi, więc ich nie wyłączam w moich pistoletach, które je mają - 1911, 2011, XD. Ale jestem ciekawski, więc muszę zapytać, czy osoby, które mówią, że jest to nielegalne, mogą wskazać źródło? Przy okazji, wielu zawodników blokuje bezpieczniki 1911 w wielu stanach (zgodnie z zasadami USPSA).

• Like
Reactions: DubbleURX
#30 ·
Miałem awarię podczas zajęć, którą zrzuciłem na zaangażowanie zabezpieczenia chwytu. Okazało się, że zużyte naboje treningowe zawieszały się, gdy próbowałem je stuknąć i ocenić.

Z tysiącami wystrzelonych nabojów z 3 różnych modeli XD w stosunkowo zaawansowanych klasach, a także ciężkimi dniami na strzelnicy, należę do obozu, który nie widzi, jak można chwycić te pistolety na poziomie, który jest bezpieczny i celny, ale nie pokonuje zabezpieczenia chwytu.